Πρότυπη Σχολή Ποδηλασίας

 Σχολή ποδηλασίας ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ βάθρα ΜΙΚΡΗ                                                                                      

Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ λειτουργεί Πρότυπη Σχολή Ποδηλασίας για αγόρια και κορίτσια άνω των 8 ετών έως 18 ετών που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα και τις συγκινήσεις που κρύβει.

Μέσα από την ενασχόληση με το ποδήλατο και ειδικότερα με την ποδηλασία ως άθλημα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον, να αναπτυχθούν και  να κοινωνικοποιηθούν σωστά, μέσα από την ομαδικότητα,  τη γυμναστική και το παιχνίδι,  να διαμορφώσουν ένα χαρακτήρα με στοιχεία  αυτοπεποίθησης, υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

Στόχος της Σχολής Ποδηλασίας είναι να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής με όλες  τις χαρές και τις συγκινήσεις που κρύβει, να αγαπήσουν και να σεβαστούν τον εαυτό τους, τους συναθλητές τους  και  το περιβάλλον. Να διδάξει και να βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μέσα από την υγιή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, γνωρίζοντας τους τα αθλητικά ιδεώδη, την αξία που αθλητισμού όχι μόνο ως μέσο διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής. Να ενθαρρύνει τον εναλλακτικό τρόπο της χρήσης ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσο  μετακίνησης αλλά και ως ένα εναλλακτικό τρόπο άθλησης. Να γνωρίσει στα παιδιά από μικρή ηλικία την σπουδαιότητα της  ισορροπημένης διατροφής και  του υγιεινού  τρόπου  ζωής του αθλητή.

Ειδικότερα στόχος της σχολής είναι να αποκτήσουν τα παιδιά  τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις γύρω από το ποδήλατο και την τεχνική του,  να μάθουν σωστή και υπεύθυνη οδική συμπεριφορά γνωρίζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους επιτρέψουν να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια και σεβασμό προς τον οδηγό  και τον πεζό. Ακόμη  η εκπαίδευση σε θέματα συντήρησης και καθαρισμού είναι σημαντικά, γιατί τα παιδιά πρέπει να εκτιμούν και να σέβονται το μέσο μεταφοράς και προπόνησής τους.

52011426 390126371787803 1134120452772331520 n

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

•    Αερόβια  εκγύμναση του αθλητή

•    Βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και αντοχής του αθλητή

•    Εκμάθηση τεχνικής  του ποδηλάτου με δεξιοτεχνίες και διάφορες ασκήσεις

•    Εκμάθηση Κυκλοφοριακής Οδικής Αγωγής και κατάρτισης με θεωρητικές ασκήσεις

•    Εξοικείωση των μικρών αθλητών σε περιφερειακούς αρχικά δρόμους και κατόπιν σε μεγαλύτερους.

•    Ποδηλασία σε ασφάλτινους δρόμους και σε ανώμαλο οδόστρωμα.

•    Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής

•    Συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας Βουνού ή δρόμου.

Η ποδηλασία ως μέσο άθλησης γυμνάζει άριστα τον οργανισμό και το σώμα δεν καταπονείται. Δεν καταπονεί τις αρθρώσεις του σώματος, δεν  μεταφέρει κραδασμούς σε γόνατα και αστραγάλους σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, γυμνάζονται ισάξια οι όλοι οι μυς τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά, γυμνάζεται όλος ο κορμός και όχι μόνο το κάτω μέρος  και τα άκρα. Μυοσκελετικά είναι ο καλύτερος τρόπος εκγύμνασης του σώματος με μηδενικούς τραυματισμούς για το σώμα.

 Εγγραφές στο Σύλλογο γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι μικροί αθλητές  αγωνίζονται, αν το επιλέξουν, σε αγώνες δρόμου ή βουνού στις κατηγορίες μίνι, παμπαίδων -παγκορασίδων, παίδων- κορασίδων, εφήβων- νεανίδων. Οι προπονήσεις γίνονται σε ελεγχόμενους ασφαλείς δρόμους, στην άσφαλτο αλλά και σε χωμάτινους δρόμους, κάθε μέρα. Λειτουργούν τμήματα 5 ταχυτήτων για όλα τα επίπεδα των αθλητών(αρχαρίων, μη αγωνιστκών, προαγωνιστικών, αγωνιστικών)

Προπονητές Σχολής:

Αγωνιστικά Τμήματα:Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα, Κώστας Δαλαβίκας

Τμήματα Αρχαρίων: Μπούρικας Παναγιώτης.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6944255177, 6980285295, 2410552815

Είμαστε στη διαθεσή σας για απορίες, διευκρινήσεις και ότι άλλο χρειαστείτε όλο το χρόνο!

ΔΕΙΤΕ     ΒΙΝΤΕΟ    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ 

Σχολή ποδηλασίας ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ 2020 ΜΙΚΡΗ

 

 

Ο ιδρυτής

Δαλαβίκας Κωνσταντίνος 
Ιδρυτής - Προπονητής - Αθλητής

ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350000 km ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δαλαβίκας Κωνσταντίνος Με το ποδήλατο ξεκίνησα το 1978 το αγωνιστικό κομμάτι μαζί με την παρέα μου, που αναζητούσαμε κάτι διαφορετικό. Έκανα μικρές διαδρομές μέχρι το Βελεστίνο και με ποδήλατο Esca Favorite το οποίο είχα αγοράσει μεταχειρισμένο. Τότε ήθελες ένα με δύο μηνιάτικα για να πάρεις ποδήλατο, ήταν πολύ δύσκολα και για αυτό είχαμε πολλά χρόνια το ίδιο ποδήλατο.

Αργότερα ήρθα σε επαφή με τον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας που είχε ποδηλατικό τμήμα. Θυμάμαι την πρώτη μου προπόνησή που έκανα στα 70χλμ που μετά καθόμουν για δύο ημέρες στο κρεβάτι με πόνους και πιασίματα. Συνέχισα όμως γιατί είχε φωλιάσει για τα καλά το μικρόβιο μέσα μου. Με προπονητή τον Πάρη Σπετσιώτη που μου 'δειξε τα πρώτα βήματα στο άθλημα και την τεχνική της ποδηλασίας, συνέχισα συνεπής στις προπονήσεις μου με ένα παλιό ποδήλατο της εποχής και πριν καλά-καλά κλείσω τον πρώτο χρόνο στην ομάδα του Γυμναστικού Λάρισας, κλήθηκα να συμμετέχω στην Εθνική ομάδα Εφήβων και αργότερα στην Εθνική ομάδα Ανδρών όπου γνώρισα πολλές διακρίσεις και επιτυχίες. Το 1985 το τμήμα ποδηλασίας με την πρωτοβουλία του Πάρη Σπετσιώτη αποσπάστηκε από το Γυμναστικό Σύλλογο και έγινε ανεξάρτητο σωματείο με την επωνυμία Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας.

Το 1981 όντας στην κατηγορία των εφήβων είχα εμπειρίες αξέχαστες. Θυμάμαι να ξεκινάω 16 χρονών μόνος μου για Αθήνα για αγώνες -τότε δεν υπήρχε στήριξη από συλλόγους κλπ- κουρασμένος από το ταξίδι κατευθείαν να τρέχω στον αγώνα και μετά να επιστρέφω κουρασμένος Λάρισα. Ή να πρέπει να ταξιδέψω μόνος χωρίς συνοδό στην Κρήτη για αγώνα, να πρέπει να τα κανονίσω όλα, να βρω καράβι, που θα μείνω, φαί, ύπνο όλα μόνος μου κ.α. Οι συνθήκες προπόνησης και συμμετοχής στους αγώνες ήταν πολύ δύσκολες, έπρεπε να ήσουν ήρωας τότε για να είσαι ποδηλάτης. Η Λάρισα τότε το '85 με '87 ήταν ποδηλατική πόλη αλλά παρ' όλα αυτά ήταν πίσω σε σχέση με μεγαλύτερες πόλεις και πόσο μάλλον στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν έβρισκες ούτε ένα λάστιχο, μια ρόδα και για κάτι πιο ποιοτικό έπρεπε να πας Βόλο, Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

 Αργότερα από το 1985 έως το 2004 συμμετείχα στον Ποδηλατικό Σύλλογο Λάρισας όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως προπονητής, με αθλητές που έλαβαν μέρος στην Εθνική ομάδα , σε πανελλήνια, σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

 Από το 2002 έως το 2004 διετέλεσα και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ενώ μέχρι το 2007 ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ποδηλατικού Γ.Σ.Λάρισας.

Το 2008 οραματίστηκα την αναβίωση του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου “Πηνειός” ο οποίος είχε περιέλθει σε αδράνεια, και με τη βοήθεια καλών φίλων που αγαπούν το ποδήλατο, ξεκινήσαμε από το μηδέν και το κάναμε πραγματικότητα, με σκοπό να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας στην πόλη μας. Σήμερα ο Π.Α.Σ. ΠΗΝΕΙΟΣ έχει στο δυναμικό του 60 αθλητές και αθλήτριες και συμμετέχει κάθε χρόνο σε πολλούς διασυλλογικούς αγώνες Τοπικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Στον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ΠΗΝΕΙΟ μέχρι και σήμερα βρίσκομαι ως αθλητής και ως προπονητής, αλλά και ως παράγοντας. Από τη πρόσφατη νέα μου θέση (από το 2017) ως Πρόεδρος της Ποδηλατικής Τοπικής Επιτροπής Κεντρικής Ελλάδας είμαι έτοιμος να προσφέρω ακόμα περισσότερα στο χώρο της ποδηλασίας.

Το να έχω ένα κατάστημα που αφορά το ποδήλατο και τον ποδηλάτη, ήταν ένα από τα όνειρά μου. Ένα κατάστημα που θα είναι για όλο τον κόσμο αλλά κυρίως για μας τους αθλητές, για ποιοτικά προϊόντα, για την ομάδα και το καθαρά αγωνιστικό ποδήλατο και εξειδικευμένο στο σέρβις του. Αυτό έγινε πραγματικότητα το 2000 στη πόλη της Λάρισας όπου έκανα το αγαπημένο μου άθλημα επιχειρηματική δραστηριότητα με τη βοήθεια της συζύγου μου Τσεσμετζίδου Δέσποινας η οποία είναι κι αυτή ενεργή αθλήτρια και Πρωταθλήτρια του Π.Α.Σ. Πηνειού και προπονήτρια στη Σχολή Ποδηλασίας και στο Σύλλογο.

Το κατάστημα «Δαλαβίκας bikes» όλα αυτά τα χρόνια με συνέχεια και συνέπεια, υπηρετεί, στηρίζει και προωθεί το ποδήλατο και την ποδηλασία. Από το  2011 αποτελεί τον μέγα χορηγό και αρωγό του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΝΕΙΟΣ, ενώ με τη σύζυγό μου έχουμε έντονη αθλητική και αγωνιστική παρουσία στην ποδηλασία, στην διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων, εκδρομών και άλλων σχετικών εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας το τρίπτυχο αθλητισμός, οικολογία, εναλλακτικός τρόπος ζωής...

Από το 2015 εγώ κ η σύζυγός μου μέσω της www.cyclinghellas.gr δραστηριοποιούμαστε

 • στο χώρο του υπαίθριου αθλητικού τουρισμού με διοργανώσεις μονοήμερων ή πολυήμερων ποδηλατικών, ορειβατικών ή multisport εκδρομών,
 • στο χώρο του αγωνιστικού αθλητισμού με ποδηλατικούς, τρεξιματικούς αγώνες και multisport event,
 • στον χώρο του μαζικού αθλητισμού μέσω ποδηλατικών εκδηλώσεων ψυχαγωγικού ή κοινωνικού χαρακτήρα ή ποδηλατικών camp.

   Οι δραστηριότητες αυτές υλοποιούνται στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Κύριες περιοχές ενδιαφέροντος αποτελούν ο Όλυμπος, ο Κίσσαβος, τα Μετέωρα, τα παράλια Λάρισας, η λίμνη Πλαστήρα, οι Δελφοί.

 Στην πόλη μας πριν από 10-15 χρόνια οι ηλικίες 30 και άνω δεν κυκλοφορούσαν συχνά με ποδήλατο. Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια άνθηση του ποδηλάτου είτε λόγω κρίσης είτε λόγω μόδας και ο κόσμος άρχισε να συνειδητοποιεί μερικά πράγματα όπως για παράδειγμα ότι το ποδήλατο είναι κάτι παραπάνω από μέσο μεταφοράς και άθλησης.

  Το ποδήλατο  είναι ευκολία στη μετακίνηση και στάθμευση στην πόλη, είναι τρόπος ζωής και με οικολογικές προεκτάσεις, ιδανικό για εκδρομές. Το ποδήλατο είναι ψυχαγωγία, υγεία, ελευθερία, διασκέδαση, lifestyle, γρήγορο, ευέλικτο, είναι χόμπι ! Είναι χαρά, σε ξανανιώνει και σε κάνει να νιώθεις παιδί !

Για όλους εμάς, τους ρομαντικούς, τους οικολόγους και τους αθλητές, η λύση είναι δυο ρόδες !"


Διοικητικά όργανα

 BB tour de table

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:

Πρόεδρος : Μπούρικας Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος : Παπαδημούλης Αλέξανδρος

Γ. Γραμματέας : Τσεσμετζίδου-Δαλαβίκα Δέσποινα

Ταμίας : Μπαμπούλη Σέβη

Έφορος υλικού - Δημόσιες Σχέσεις : Μπαμπούλη Μαρία

Προπονητές:

 Κώστας Δαλαβίκας

 

Η ιστορία

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ   

Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ ιδρύθηκε το 1994, δραστηριοποιείται στην πόλη της Λάρισας, έχει στο δυναμικό του περισσότερους από 90 ενεργούς αθλητές και ανήκει στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ λειτουργεί Πρότυπη Σχολή αγωνιστικής Ποδηλασίας για παιδιά ηλικίας 6-18 ετών με μεγάλο αριθμό παιδιών και πολλές διακρίσεις

   Οι αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε αγώνες Διασυλλογικούς, Τοπικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με σπουδαίες διακρίσεις και νίκες αλλά και σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων τα Brevet. Από το 2018 ανήκει επίσημα και στην Ελληνική Ομοσπονδία Πεντάθλου συμμετέχοντας σε αγώνες τριάθλου και διάθλου.

   Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ αποτελεί ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία της χώρας διοργανώνει μαζί με την "Cyclinghellas"   καθιερωμένους και επιτυχημένους αγώνες με μεγάλη συμμετοχή από όλα τα μέρη της Ελλάδας και εκδηλώσεις κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε υψηλές θέσεις  της Πανελλήνιας κατάταξης των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και στην τριάδα των καλύτερων ποδηλατικών Σωματείων στις Πανελλήνιες μέρες Νεολαίας.

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

  Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ λειτουργεί Σχολή Ποδηλασίας για αγόρια και κορίτσια άνω των 8 ετών έως 18 ετών που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα και τις συγκινήσεις που κρύβει.

    Μέσα από την ενασχόληση  με  το ποδήλατο και ειδικότερα με την ποδηλασία ως άθλημα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον, να αναπτυχθούν και  να κοινωνικοποιηθούν σωστά, μέσα από την ομαδικότητα,  τη γυμναστική και το παιχνίδι,  να διαμορφώσουν ένα χαρακτήρα με στοιχεία  αυτοπεποίθησης, υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

     Στόχος της Σχολής Ποδηλασίας είναι να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής με όλες  τις χαρές και τις συγκινήσεις που κρύβει, να αγαπήσουν και να σεβαστούν τον εαυτό τους, τους συναθλητές τους  και  το περιβάλλον. Να διδάξει και να βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μέσα από την υγιή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, γνωρίζοντας τους τα αθλητικά ιδεώδη, την αξία που αθλητισμού όχι μόνο ως μέσο διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής. Να ενθαρρύνει τον εναλλακτικό τρόπο της χρήσης ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσο  μετακίνησης αλλά και ως ένα εναλλακτικό τρόπο άθλησης. Να γνωρίσει στα παιδιά από μικρή ηλικία την σπουδαιότητα της  ισορροπημένης διατροφής και  του υγιεινού  τρόπου  ζωής του αθλητή.

    Ειδικότερα στόχος της σχολής είναι να αποκτήσουν τα παιδιά  τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις γύρω από το ποδήλατο και την τεχνική του,  να μάθουν σωστή και υπεύθυνη οδική συμπεριφορά γνωρίζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους επιτρέψουν να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια και σεβασμό προς τον οδηγό  και τον πεζό. Ακόμη  η εκπαίδευση σε θέματα συντήρησης και καθαρισμού είναι σημαντικά, γιατί τα παιδιά πρέπει να εκτιμούν και να σέβονται το μέσο μεταφοράς και προπόνησής τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • Αερόβια  εκγύμναση του αθλητή
 • Βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και αντοχής του αθλητή
 • Εκμάθηση τεχνικής  του ποδηλάτου με δεξιοτεχνίες και διάφορες ασκήσεις
 • Εκμάθηση Κυκλοφοριακής Οδικής Αγωγής και κατάρτισης με θεωρητικές ασκήσεις
 • Εξοικείωση των μικρών αθλητών σε περιφερειακούς αρχικά δρόμους και κατόπιν σε μεγαλύτερους.
 • Ποδηλασία σε ασφάλτινους δρόμους και σε ανώμαλο οδόστρωμα.
 • Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής
 • Συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας Βουνού ή δρόμου.
Η ποδηλασία ως μέσο άθλησης γυμνάζει άριστα τον οργανισμό και το σώμα δεν καταπονείται. Δεν καταπονεί τις αρθρώσεις του σώματος, δεν  μεταφέρει κραδασμούς σε γόνατα και αστραγάλους σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, γυμνάζονται ισάξια οι όλοι οι μυς τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά, γυμνάζεται όλος ο κορμός και όχι μόνο το κάτω μέρος  και τα άκρα. Μυοσκελετικά είναι ο καλύτερος τρόπος εκγύμνασης του σώματος με μηδενικούς τραυματισμούς για το σώμα.

 

Ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!                                   

Η συμβολή του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΥ στον τομέα του αγωνιστικού αθλητισμού και της διάδοσης του αθλήματος της ποδηλασίας  είναι  πολύ σημαντικός καθώς τα τελευταία χρόνια διοργανώνει, σε συνεργασία πάντα με την “Cyclinghellas”, μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις:

“ Μετέωρα ΜΤΒ race”,  “Kissavos Road Tour”, “Ανάβαση Ανατολής”, “Olympus Hill Climb”, “Cyclinghellas Junior festival” ,   “ Brevet Κισσάβου“ κλπ. Σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή αποτέλεσε  η διοργάνωση του “Πανελλήνιου Πρωτάθληματος  Μάραθων ΜΤΒ” το 2016.

   Παράλληλα με την έντονη και σπουδαία αγωνιστική δράση που διαγράφει τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ έχει μια συνεχή επιτυχημένη δράση σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού, κοινωνικού, επιμορφωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.  Στο βιογραφικό του σε συνεργασία με διάφορους φορείς και την Cyclinghellas ανήκουν:  η διοργάνωση Ποδηλατοδρομίας στα πλαίσια της εβδομάδας κινητικότητας , η  φιλανθρωπική ποδηλατοδρομία  για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου , η ψυχαγωγική ποδηλατοδρομία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, η ποδηλατοδρομία για στήριξη της  ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας , η ποδοδηλατοδρομία στην Ελασσόνα με ιστορικές αναφορές, ενώ  συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού τα τελευταία χρόνια με ποδηλατικές δεξιοτεχνίες και ασκήσεις για μικρά παιδιά.

    Εξαιρετικά δραστήριος  διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια σε θέματα διατροφής, φυσικοθεραπείας, Α΄ βοηθειών, ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της πόλης με θέμα το ποδήλατο, την ποδηλασία, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ασφαλή οδήγηση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα και Δαλαβίκας Κώστας

ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ:
Αγωνιστικά Τμήματα: Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα
Τμήματα Αρχαρίων: Μπούρικας Παναγιώτης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Στη διοργάνωση όλων των αγώνων, εκδηλώσεων και δράσεων ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ συνεργάζεται με  τους  χορηγούς  "www.Cyclinghellas.gr" & το "www.dalavikasbikes.gr" . Οι δυό τους  μαζί με την ασφαλιστική εταιρεία NP αποτελούν τους μεγάλους οικονομικούς χορηγούς και αρωγούς του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΝΕΙΟΣ.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:
"ΝΡ ασφαλιστική" – ασφαλιστική εταιρεία.
"Cyclinghellas.gr" - οργάνωση ποδηλατικών event, ποδηλατικών εκδρομών & ενοικιάσεις ποδηλάτων. 
"Δαλαβίκαςbikes" - κατάστημα ποδηλάτων στη Λάρισα.

ΆΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
"Powerfm 93.2" - το ραδιόφωνο της Κεντρικής Ελλάδας
"32 bit"- εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών στη Λάρισα
"Service Αφοί Νταούτη" - στη Λάρισα
"Larissanet" - ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Θεσσαλίας
"Εντύπωση" - Γραφικές Τέχνες.
"Κουτζεκλίδη" Χρώματα- εργαλεία-μονωτικά.
"Εurofrost-Μουστάκας"- Εισαγωγές- εξαγωγές φρούτων.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

• Η διάδοση και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας σ' όλες της τις μορφές (πίστα - δρόμος - ορεινή ποδηλασία, δεξιοτεχνία )
•Η διάδοση και ανάπτυξη του αγωνιστικού τριάθλου που αποτελείται από τα αθλήματα: κολύμβηση, ποδήλατο, τρέξιμο.
• Η διάδοση και ανάπτυξη του αγωνιστικού διάθλου που αποτελείται από τα αθλήματα: ποδήλατο, τρέξιμο.
• Η διάδοση και ανάπτυξη του ποδηλάτου, της κολύμβησης, και του τρεξίματος σαν μέσο ψυχαγωγίας, άθλησης, και τουρισμού.
• Η ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.
• Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικό οικολογικό μέσο αστικής και άλλης μετακίνησης.
• Η ανάπτυξη σχέσεων με τα άλλα αντίστοιχα ή μη Σωματεία, Αθλητικές Ομοσπονδίες, και λοιπές αρχές του Κράτους.
• Η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής και αθλητικής κληρονομιάς της χώρας μας.
• Η οικολογική αναβάθμιση της πατρίδας μας και η προστασία του περιβάλλοντος.
• Η συναδέλφωση μέσω του ποδηλατοτουρισμού και της ποδηλασίας των λαών, ειδικότερα των Ευρωπαϊκών.

Γνωρίστε τον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ: 
Site: http://www.podilatikospineios.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.AS.Pineios/
You Tube: https://www.youtube.com/channel/UC70EhioWuhu69nnke4f8L6A

 

φωτο ομάδας μικρή 1