Πρότυπη Σχολή Ποδηλασίας

 Σχολή ποδηλασίας ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ βάθρα ΜΙΚΡΗ                                                                                      

Στον ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ λειτουργεί Πρότυπη Σχολή Ποδηλασίας για αγόρια και κορίτσια άνω των 8 ετών έως 18 ετών που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα και τις συγκινήσεις που κρύβει.

Μέσα από την ενασχόληση με το ποδήλατο και ειδικότερα με την ποδηλασία ως άθλημα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον, να αναπτυχθούν και  να κοινωνικοποιηθούν σωστά, μέσα από την ομαδικότητα,  τη γυμναστική και το παιχνίδι,  να διαμορφώσουν ένα χαρακτήρα με στοιχεία  αυτοπεποίθησης, υπομονής, επιμονής και πειθαρχίας.

Στόχος της Σχολής Ποδηλασίας είναι να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής με όλες  τις χαρές και τις συγκινήσεις που κρύβει, να αγαπήσουν και να σεβαστούν τον εαυτό τους, τους συναθλητές τους  και  το περιβάλλον. Να διδάξει και να βοηθήσει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μέσα από την υγιή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, γνωρίζοντας τους τα αθλητικά ιδεώδη, την αξία που αθλητισμού όχι μόνο ως μέσο διάκρισης αλλά και ως τρόπου ζωής. Να ενθαρρύνει τον εναλλακτικό τρόπο της χρήσης ποδηλάτου όχι μόνο ως μέσο  μετακίνησης αλλά και ως ένα εναλλακτικό τρόπο άθλησης. Να γνωρίσει στα παιδιά από μικρή ηλικία την σπουδαιότητα της  ισορροπημένης διατροφής και  του υγιεινού  τρόπου  ζωής του αθλητή.

Ειδικότερα στόχος της σχολής είναι να αποκτήσουν τα παιδιά  τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις γύρω από το ποδήλατο και την τεχνική του,  να μάθουν σωστή και υπεύθυνη οδική συμπεριφορά γνωρίζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τους επιτρέψουν να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια και σεβασμό προς τον οδηγό  και τον πεζό. Ακόμη  η εκπαίδευση σε θέματα συντήρησης και καθαρισμού είναι σημαντικά, γιατί τα παιδιά πρέπει να εκτιμούν και να σέβονται το μέσο μεταφοράς και προπόνησής τους.

52011426 390126371787803 1134120452772331520 n

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

•    Αερόβια  εκγύμναση του αθλητή

•    Βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και αντοχής του αθλητή

•    Εκμάθηση τεχνικής  του ποδηλάτου με δεξιοτεχνίες και διάφορες ασκήσεις

•    Εκμάθηση Κυκλοφοριακής Οδικής Αγωγής και κατάρτισης με θεωρητικές ασκήσεις

•    Εξοικείωση των μικρών αθλητών σε περιφερειακούς αρχικά δρόμους και κατόπιν σε μεγαλύτερους.

•    Ποδηλασία σε ασφάλτινους δρόμους και σε ανώμαλο οδόστρωμα.

•    Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής

•    Συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας Βουνού ή δρόμου.

Η ποδηλασία ως μέσο άθλησης γυμνάζει άριστα τον οργανισμό και το σώμα δεν καταπονείται. Δεν καταπονεί τις αρθρώσεις του σώματος, δεν  μεταφέρει κραδασμούς σε γόνατα και αστραγάλους σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, γυμνάζονται ισάξια οι όλοι οι μυς τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά, γυμνάζεται όλος ο κορμός και όχι μόνο το κάτω μέρος  και τα άκρα. Μυοσκελετικά είναι ο καλύτερος τρόπος εκγύμνασης του σώματος με μηδενικούς τραυματισμούς για το σώμα.

 Εγγραφές στο Σύλλογο γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι μικροί αθλητές  αγωνίζονται, αν το επιλέξουν, σε αγώνες δρόμου ή βουνού στις κατηγορίες μίνι, παμπαίδων -παγκορασίδων, παίδων- κορασίδων, εφήβων- νεανίδων. Οι προπονήσεις γίνονται σε ελεγχόμενους ασφαλείς δρόμους, στην άσφαλτο αλλά και σε χωμάτινους δρόμους, κάθε μέρα. Λειτουργούν τμήματα 5 ταχυτήτων για όλα τα επίπεδα των αθλητών(αρχαρίων, μη αγωνιστκών, προαγωνιστικών, αγωνιστικών)

Προπονητές Σχολής:

Αγωνιστικά Τμήματα:Τσεσμετζίδου - Δαλαβίκα Δέσποινα, Κώστας Δαλαβίκας

Τμήματα Αρχαρίων: Μπούρικας Παναγιώτης.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6944255177, 6980285295, 2410552815

Είμαστε στη διαθεσή σας για απορίες, διευκρινήσεις και ότι άλλο χρειαστείτε όλο το χρόνο!

ΔΕΙΤΕ     ΒΙΝΤΕΟ    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟ 

Σχολή ποδηλασίας ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ 2020 ΜΙΚΡΗ