O ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ!

rsz ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Στις 14/9 ο  Ποδηλατικός ΑΣ  «ΠΗΝΕΙΟΣ» στηρίζει την μεγάλη Πανελλαδική διοργάνωση
«ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ»  και συμμετέχει σε αιμοδοσία!

   Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ποδηλατοδρομίας για την εθελοντική αιμοδοσία με τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ» που διοργανώνειTο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας με παράλληλες εκδηλώσεις σε 12 πόλεις της Ελλάδας, ο Ποδηλατικός ΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ με το Δήμο Λαρισαίων, τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας και το Τμήμα  αιμοδοσίας  του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  συμμετέχει, υποστηρίζοντας θερμά και έμπρακτα την εκδήλωση, στο πέρασμά της από την Λάρισα.
   Η ιδέα της όλης εκδήλωσης έχει ως εξής: Μια μεγάλη ομάδα από ποδηλάτες θα ξεκινήσει στις 11/09/2018 από την Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσουν περίπου 1.200 χλμ. και περάσουν από 40 πόλεις θα καταλήξουν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, την 16 Σεπτεμβρίου 2018 .  Οι ποδηλάτες στις πόλεις από τις οποίες θα διέρχονται θα συμμετέχουν σε δρώμενα με θέμα την αιμοδοσία δένοντας στα μπράτσα των παρισταμένων στις πόλεις μία κόκκινη κορδέλα. Γίνεται  προσπάθεια για ενεργοποίηση των μαθητικών κοινοτήτων όλης της Ελλάδας, ιδιαίτερα των δημοτικών σχολείων ώστε τα παιδιά να είναι αυτά που θα μοιράζουν τις κορδέλες. Μέσω της σελίδας του Ε.ΚΕ.Α στο Facebook αλλά και ελευθέρα στο διαδίκτυο μπορούν όλοι  να παρακολουθούν η πορεία της πομπής της ποδηλατοδρομίας. Θα υπάρχει για αυτό το λόγο σελίδα στο διαδίκτυο με απεικόνιση της χώρας μας και με ένδειξη του σημείου που βρίσκονται οι ποδηλάτες καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας σε πραγματικό χρόνο. Η ποδηλατοπομπή θα συνοδεύεται από 2 οχήματα κατά μήκος των 1200 χλμ και θα είναι  χωρισμένη σε 6 Ετάπ 200 χιλ. περίπου.
   Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας ώρα 5.00 μμ θα γίνει συγκέντρωση των ποδηλατών για να ξεκινήσει πομπή να υποδεχτεί τους διερχόμενους ποδηλάτες έξω από τη Λάρισα ( Άγαλμα Ιπποκράτη), κατόπιν να γίνει μικρή ποδηλατοπορεία μέσα στη πόλη και αποχαιρετισμός της ποδηλατοπομπής. Στην Κεντρική Πλατεία παράλληλα, από το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας, θα διεξάγεται εθελοντική αιμοδοσία πολιτών από τις 6-9μμ που θέλουν να στηρίξουν έμπρακτα την εκδήλωση είτε δίνοντας αίμα, είτε μοιράζοντας κόκκινές κορδέλες στους διερχόμενους πολίτες.   
   Ο Ποδηλατικός Α.Σ ΠΗΝΕΙΟΣ προσκαλεί τους φίλους της ποδηλασίας, ερασιτέχνες ποδηλάτες, ελεύθερους ποδηλάτες της πόλης, αθλητές και αθλητικά ποδηλατικά σωματεία,  μαθητές ποδηλάτες όλων των σχολείων της πόλης και ποδηλατο-οικογένειες να ενώσουμε  τις δυνάμεις μας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της εκδήλωσης.
   Μπορούμε όλοι μαζί  ενωμένοι να καταδείξουμε τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας ως ανεκτίμητο δώρο προς τον συνάνθρωπο!

Πληροφορίες 6944255177 Δέσποινα Τσεσμετζίδου Δαλαβίκα, 6974024059 Ευαγγέλου Εύη, 6980285295 Μπούρικας Παναγιώτης
Πληροφορίες για συμμετοχή σε άλλες πόλεις : 6979729599 Μαμασούλας Κώστας